Runová magie. - Welch, Jane, 1964- (Fantom Print, 2001)
Obránci Torra Alty nezadržitelně prohrávají nerovný boj s barbarskými dobyvateli a ledový dech krutého boha barbarů Vaal-Peora zakrátko zmrazí celou Belbidii. Válečné runy, chránící pevnost, byly zákeřně poškozeny. Čas, který mají Caspar, Brid a Hal na nalezení Oka druidů, se tak povážlivě zkrátil. Teď mají navíc další mocné nepřátele, kteří touží po Oku druidů - bráně do normálního světa smrtelníků. Brid se nešťastnou souhrou okolností podaří probudit netvory z Jiného světa a vše vypadá beznadějně...