Obrázkový svět dinosaurů - Malam, John, 1957- (Slovart, 2009)
Po knize určitě s nadšením sáhnou malí čtenáře, kteří dychtí po poznání neuvěřitelného světa dinosaurů. Každého dětského „vědce“ jistě na první pohled zaujmou působivé kreslené obrázky plné pohybu a napětí. Encyklopedie dinosaurů přehledně a stručně popisuje podle nejnovějších poznatků z nálezů zkamenělin různé druhy dinosaurů – jejich mnohdy zvláštní vzhled i způsob života. V poslední kapitole se čtenáři dovědí také zajímavé teorie o tom, proč dinosauři nakonec vyhynuli. Na konci knihy je slovníček užitečných slov a abecední rejstřík s českými i vědeckými jmény dinosaurů.