To je ale síla! - Hammond, Richard, 1969- (Slovart, 2007)
Děti se zábavnou formou dozvědí, co bylo na samém počátku vědy. Naleznou odpovědi na otázky z oblasti týkající se energie, síly, světla, hmoty a tlaku. Malí čtenáři se seznámí se základními fyzikálními zákony a nově nabyté poznatky si mohou ověřit pokusy. Na konci knihy jsou kromě rejstříku a slovníčku také medailonky významných osobností vědy.