Ohnivá královna : bouřlivá vášeň císaře Zikmunda : román - Černá, Jaroslava, 1959- (Klokan (Alpress), 2012)
Být královnou je přesně to, po čem Barbora Celská touží. Když ji král Zikmund požádá o ruku, vůbec jí nevadí, že on je o dvacet let starší. Sice ji jako milenec okouzlí, ale láska brzy vyprchá. Zůstane jen touha po moci a bohatství. Po Zikmundově smrti Barbora nepolevuje v boji o nadvládu, a když už se zdá, že získá všechno, poprvé v životě se opravdu zamiluje