Perlová koruna : vladařské ambice křehké choti Jiřího z Poděbrad - Černá, Jaroslava, 1959- (Klokan, 2013)
Mladinká Kunhuta věří, že se provdá za budoucího krále. Když o její ruku požádá urozený pán na Poděbradech, zdá se zprvu, že dívka musí na dětské sny zapomenout. Jiří miluje svou zem, je zdatný diplomat, jen pro romantické chvíle a slova lásky nemá pochopení. Brzy však zjistí, že manželka pro něj znamená víc než pouhé spojení významných šlechtických rodů...