Zlatokopové - Smith, Wilbur A., 1933- (Klokan, 2004)
Gerge Harrison v březnu 1886 našel stopu zlata v místě, dnes zvaném Witwatersrand. Ambiciozní důlní expert Rod ví, že získání postu generálního manažera je jeho životní šancí. A pokud funkci přijme, musí se stoprocentně podrobit chladně uvažujícímu důlnímu magnátovi. Oba se stávají figurkami v rukou mocných, pro které je těžba zlata jen hrou při realizaci vysněných cílů, jimž jsou schopni obětovat cokoliv..