Vikingové. - Severin, Timothy, 1940- (BB/art, 2012)
Vikinského mladíka Thorgilse, který Pod ochranou pohanského boha byl v prvním dílu trilogie Vikingové šťastně zachráněn na rozbouřeném moři ve člunu bez kormidla, sledujeme v druhém dílu severské ságy do Anglie, a to rovnou do lože choti anglického krále. Vzápětí prchá zpět na rodný sever a během cesty uzavírá krví posvěcené bratrství s Grettirem, mladíkem dobré vůle, ale převeliké fyzické síly, která z něho nechtě činí násilníka.