Římský válečník. - Sidebottom, Harry (BB/art, 2012)
Po neúspěšné obraně římského hraničního města, z jehož hořících trosek se mu podařilo uprchnout, se generál Balista vrací ke službě na dvoře císaře Valeriána. Tady má schopný voják i řadu nepřátel a místo čestných bojů musí čelit zákulisním intrikám. Ani úkol vypořádat se tvrdě s křesťany není válečníkovi dvakrát po chuti. Jeho chvíle však nastává s dalším útokem rozpínavých Peršanů, jejichž vládce Šáhpúr I., honosící se titulem Král králů, sebral novou obrovskou armádu. Balista a jeho věrní se vydávají k obraně dalšího města..