Vím, co jsi udělal - Hamerová, Zdenka, 1971- (Česká detektivka, 2011)
Aleš žije sám a má všechno, co si kdy přál. Hezkou přítelkyni, práci v prosperující firmě a samostatnost. Jednoho dne se vrací domů a neznámá mladá sousedka ho požádá o přátelskou výpomoc. Aby jí vyhověl, příjme pozvání na kávu. Dívka mu však vezme osobní věci, odejde a v cizím bytě ho zamkne. Když se Alešovi konečně podaří utéct, zjistí, že se mezitím v jeho garsonce stala vražda a že je hlavním podezřelým. Bez domova, bez peněz, bez mobilu a bez dokladů se vydává hledat odpovědi na otázky: Komu vlastně patřil cizí byt? Kdo byla neznámá dívka? Kdo byl zavražděn, kým a proč? A jak to všechno souvisí s ním?