Kuchařka na cesty : 100 jednoduchých receptů k vaření - Nekola, Karel (Computer Press, 2009)
Věřte nebo ne, ale i v divoké přírodě či na chatě u lesa s velmi špatným kuchyňským vybavením lze vyrobit mnoho chutných specialit. Tato kuchařka, plná snadných, rychlých a levných receptů, je určena především pro všechny turisty, poutníky, trekaře, vodáky či chataře a chalupníky, kteří mají k dispozici pouze ešus či kotlík a k zatápění oheń, plynový vařič a maximálně gril.