Klaudie na rozcestí - Matyášová, Beáta (Motto, 2013)
Příběh mladé ženy, která dokázala obětovat vše touze po vlastním dítěti. Klaudii už bylo třicet. Před časem ukončila vážný vztah, protože si byla jistá, že na ni čeká někdo lepší. Potkala čtyřicetiletého Petra. Ten žije sám, přestože stále není rozvedený se svou manželkou, s níž střídavě vychovává dceru Terezku. Zpočátku je Klaudie ve vztahu spokojená, než si definitivně uvědomí, že čas neúprosně utíká a ona touží po vlastním dítěti. Bohužel Petr o další dítě nestojí. Jak se Klaudie zachová? Čeho všeho je schopna se kvůli mateřství vzdát?