Tajný finty oblíbených holek : výzkum za účelem zlepšení společenského postavení a všeobecného zdokonalení Lydie Goldblattové & Julie Graham-Changové - Ignatow, Amy, 1977- (CooBoo, 2011)
Lydia a Julie jsou nejlepší kamarádky a mají jeden společný cíl: zjistit, v čem spočívá popularita. V tomhle sešitě si zaznamenávají své nápady a postřehy z pozorování oblíbených a populárních holek u nich ve škole. Když se je ale pokusí napodobit, nefunguje to tak docela, jak by mělo. Lydii hrozí, že bude plešatá, rodiče ječí a do Julie se zakouká naprosto nepřijatelný kluk. A to všechno má dalekosáhlé následky pro jejich přátelství. Máte nebo jste někdy měli s kamarádkou sešit, do kterého jste si psali vzkazy, kreslili a čmárali? Jestli ano, tak tuhle knihu budete milovat! Je totiž přesně taková, a navíc se z ní dá načerpat spousta nejen výtvarné inspirace.