Nejkrásnější pohádky H. Ch. Andersena - Andersen, Hans Christian, 1805-1875 (Knižní klub, 2016)
Světoznámý dánský pohádkář v dětství rád sníval a hrál si s loutkami. Když vyrostl, přenesl svoje sny a touhy do příběhů. Napsal přes sto padesát pohádek. V této bohatě ilustrované knížce si děti mohou přečíst mnoho krásných příběhů, s kterými prožijí vzácný čas, například o Statečném cínovém vojáčkovi, Sněhové královně, Princezně na hrášku, o Malence, Křesadle a jiné pohádky