Safa : zachraňte kvítek pouště - Dirie, Waris, 1965- (Ikar, 2016)
Další bestsellerový titul z pera slavné autorky popisuje příběh malé Safy, která pochází ze somálského slumu. Neměla ani tři roky, když si zahrála v životopisném filmu o topmodelce Waris Dirie, a hrůznostrašná scéna, při které děvčátko musí podstoupit obřízku, zapůsobila na miliony diváků po celém světě. Ve skutečném životě však Safa tento barbarský zákrok podstoupit nemusela - tak se k tomu alespoň zavázali její rodiče ve smlouvě podepsané před natočením filmu, která jejich dcerce zabezpečila i školní docházku a prostředky ke skromnému živobytí. Po čase se však Waris dozvídá šokující zprávu: Safina matka svého rozhodnutí lituje, sedmileté dcerce se lidé posmívají a rodina čelí kritice, že nerespektuje tradice. Waris odcestuje do Somálska, aby se pokusila dívku zachránit