Runová magie. - Welch, Jane, 1964- (Fantom Print, 2000)
Pod hrozbou nové doby ledové se barbarské kmeny obývající severskou tundru spojují pod krvavým vedením kněze a vojevůdce Morbaka. Ve jménu krutého boha Vaal-Peora pochodují na jih, aby ovládly svět. V cestě jim stojí pouze pohraniční pevnost Torra Alta. V jejích zdech se na obranu připravuje baron Branwolf. Po tisíc let byla pevnost Torra Alta nepokořena a triumfálně spočívala na vrcholku skalnaté hory, kde kdysi měli svá doupata draci. Ze spletitého labyrintu vytvořeného draky se však jednoho dne ozve tajemný, osudový zvuk. Pevnost se obává zrady. Přes baronův zákaz se přidá jeho syn Caspar ke skupině vyslané zapečetit vstup do neprozkoumaného jeskynního systému. Hluboko v podzemí Caspar objeví dračí poklad nevýslovné ceny, blištící se v magické bledé záři měsíčního kamene. Není to však obyčejný kámen, ale Oko druidů. S jeho pomocí se Morbak může stát neporazitelným. Torra Altu nyní mohou zachránit jen dávno ztracené válečné runy.