Čarodějka a koník Jonáš - Šmerglová, Zuzana (Učím se číst, 2014)
Robin uložil pochroumanou čarodějku Deboru na lůžko. Na hlavu dostala studený obklad a dobrou radu, aby si pospala. Neprotestovala, zavřela oči a v minutě usnula. Černý kocour se posadil u postele a soucitně si svou paní prohlížel. Chudinka Debora, litoval ji, nepřišla jenom o svoje koště, ale taky o botu! Poutavé čtení pro začínající čtenáře vychází v edici Učím se číst.