Robin slaví narozeniny - Šmerglová, Zuzana (Učím se číst, 2014)
"Copak hledáte v mém krámě?" mračila se pekařka, když se ve dveřích objevily dvě myši. "Cože, dort? Už žádný nemám, všechny jsou prodané!""Ale my dort moc potřebujeme," žadonily myši."Jestli to svedete, upečte si ho samy," rozhodla pekařka. Tak myším nezbylo, než aby to zkusily.