Kam na kole : nejlepší cyklovýlety - Juřík, Jiří (Computer Press, 2010)
Cykloprůvodce, který mapuje celé území ČR a je určem široké veřejnosti, zejména rodinám s dětmi a rekreačním cyklistům. Publikace nabízí čtenářům široký výběr tras, od těch známých až po nové, originální trasy, které autor osobně objevil a projel. Popis trasy doprovází také odkazy na zajímavá místa v okolí, ať už jsou to hrady, zámky, přírodní rezervace či muzea. Cyklovýlety doprovází bohatá fotogalerie.