Muž ve střídavé péči - Müllerová, Alena, 1955- (Motto, 2016)
Barvitý román ze současnosti vypráví příběhy dvou žen, které se dělí o jednoho muže. Cyril je známý novinář, který má milující manželku Emu a dvě dcery. Přesto si pořídí syna se svou milenkou Růženkou. Snaží se dělit svůj čas mezi obě rodiny a s určitou nadsázkou se dá říci, že ho jeho ženy mají ve střídavé péči. I když, jak už to v životě bývá, manželka je ta poslední, která se to dozví. Jednoho dne ho však na ulici porazí auto a on skončí v bezvědomí v nemocnici. Cyrilův pohodlný život končí. Situace jsou popisovány z ženského i mužského úhlu pohledu, z hlediska manželky i milenky a také očima geniálního dítěte v rodině. To vše vnáší do dramatického příběhu humorné prvky, i přestože součástí děje je vážná nehoda dítěte a jeho boj o život, kvůli které se nakonec spletenec vztahů vyjasní a rozuzlí