Dívka z Ďáblova močálu - Hammer, Lotte, 1955- (Detektivní román, 2015)
Čtvrtý díl série s vrchním komisařem Konradem Simonsenem. Jednoho jarního dne se skupinka lidí v černém audi vydává na odlehlou loveckou chatu v lese severně od Kodaně. V autě je i mladá nigerijská žena - prostitutka. Chtějí ji potrestat za to, že se nechovala dost vřele ke klientům. Situace se však vymkne kontrole, Afričanka zemře a pachatelé její tělo potopí do nedalekého močálu. Jen čirou náhodou ho tam o rok později najde lovecký pes. Nikdo netuší, kdo nalezená dívka je, nikdo ji nepohřešuje. Vrchní komisař Konrad Simonsen se svým týmem postupně zjišťuje, že zavražděná Afričanka je klíčem do světa obchodu s exotickými sexuálními otrokyněmi a praní špinavých peněz v pokerových hernách. Světa boháčů, kteří na tom všem skvěle vydělávají a rozhodně se svého výhodného "podnikání" nehodlají vzdát