Pět neděl v baloně - Verne, Jules, 1828-1905 (Omega, 2014)
Pět neděl v balóně patří mezi nejklasičtější dobrodružnou literaturu všech dob. Tři hrdinové se rozhodnou přeletět africký kontinent a odhalit tak tajemství, která se před vědou skrývala několik tisíc let. Ačkoliv byl román Verneovou prvotinou, ihned po vydání se stal bestsellerem.