Ne! řeklo strašidýlko - Áslaug Jónsdóttir, 1963- (Ahoj!, 2016)
Série kreslených příběhů strašidláka a strašidýlka se stala v severských zemích fenoménem. Posbírala řadu cen ve Skandinávii, ale také např. ve Francii a její překlady vyšly v několika zemích. Prostřednictvím jednoduchých příběhů dvou kamarádů, který je každý docela jiný, se děti seznamují se situacemi, kterým budou muset někdy v životě čelit, a učí se poznávat rozmanitost mezilidských vztahů