Oni a já - Jerome, Jerome K. 1859-1927 (Vyšehrad, 2016)
Méně známý a neprávem opomíjený román z pera klasika anglické humoristické literatury Jerome K. Jeroma. Dvacet let po slavných Třech mužích ve člunu autor, už coby otec tří dětí, svým nezaměnitelným stylem popisuje trampoty spjaté s nákupem venkovské nemovitosti a její rekonstrukcí. Rámcový děj je prošpikován zábavnými historkami o známých, příbuzných a dětech, o strastech s uvykáním venkovskému žití v kontrastu s životem ve městě a o spoustě dalších patálií