Oprátka za osm mrtvých - Cílek, Roman, 1937- (Marie Tum, 2014)
Příběh, který nemá v historii naší země obdoby, probouzí k životu řadu až do dneška přetrvávajících legend a vyvolává celý řetězec otázek: Proč Hepnarová usmrtila osm nevinných lidí? Kniha zfilmována pod názvem Já, Olga Hepnarová.