Pohádky z kouzelné zahrádky - Svitáková, Jindra, 1957- (Centrum české historie, o.p.s., 2016)
Představte si zahrádku, kde na jednom stromě rostou hrušky i jablka. Okurky se schovávají, aby vyrostly co nejvíce, a ředkvičky drží štíhlou linii, aby uspěly v soutěži krásy. A to všechno musí zvládnout zahradní skřítek Kotlík, kterému vydatně pomáhají jeho kamarádi skřítek Časíčko, Větrná panenka, detektiv Zrcátko se svým psem Šerlokem a mnozí další. Třicet pohádek s kouzelnými ilustracemi Radomíry Daňkové pomůže dětem objevit tajemství kouzelné zahrádky a seznámit je nenásilnou formou s během přírody a zahradnickým rokem. Každý příběh obsahuje zápletku, která skončí tak, jak pohádky končit mají – dobro vítězí především díky chytrosti a přátelství malých hrdinů a zlo je potrestáno, avšak nemizí navždy. Čas od času se objevuje znovu a objevují se nové starosti, které lze překlenout pouze společnými silami, přátelstvím a důvěrou ve své vlastní schopnosti