Štaflík a Špagetka : psí kusy - Otevřel, Martin, 1967- (Edice České televize, 2015)
Štaflík a Špagetka bydlí v chaloupce a je jim spolu dobře. Ráno se jim ale nikdy nechce vstávat. Jenže na střeše za komínem bydlí ještě poťouchlá vrána, známé ranní ptáče, takže je nikdy dlouho spát nenechá. Každý den vymýšlí, jakou lumpárnu by jim vyvedla. V sedmi obrázkových příbězích podle nového večerníčku navštíví Štaflík a Špagetka posilovnu, svedou námořní bitvu, zažijí dobrodružné Vánoce i veselé příhody. V knížce se také setkáte s hamižným křečkem, závodními chrty a krásnou pudlicí