Tajemství hrobaříků. - Horáková, Pavla, 1974- (Argo, 2016)
Mezi třemi čtvrtěmi velkoměsta, nákladovým nádražím, telefonní ústřednou a tunelem metra, ze všech stran obklíčené tramvajovými tratěmi a rušnými ulicemi, leží ústřední městské hřbitovy. Sešly se tu snad dva miliony duší, mluví spolu desítkami jazyků a modlí se k mnoha bohům. Mýlí se, kdo čeká, že na hřbitovech najde jenom zánik a smrt. Zrovna tady je kolikrát živo až příliš, lidmi se to tu jen hemží. Ne všichni ale přicházejí s dobrým úmyslem. A právě kvůli takovým jsou městské hřbitovy hájemstvím jednoho prastarého tajného společenství, do kterého je postupně uvedena pětice kamarádů - čtyři ve věku třináct let a jedna šestnáctiletá dívka.....