Dějiny neřesti : po stopách Josefíny Mutzenbacherové - Ehrlich, Anna, 1943- (Ikar, 2014)
Vídeň nezná slavné prostitutky, neboť toto město nemá erotickou kulturu. Ze žádné z Vídeňanek se během staletí nestala duchaplná kurtizána, žádná neřídila jako metresa osudy města, nebo dokonce celé země. Zato existuje bezpočet milostných historek o velkých i malých aférách, které kolují mezi lidmi a spojují všechny společenské vrstvy. Nejslavnější vídeňskou prostitutkou se stala Josefína Mutzenbacherová, která ožila ne v jedné, nýbrž v tisících ženách.