Hříchy Havany - Blair, Peggy J. 1955- (Galatea, 2014)
Chtěl urovnat své manželství v exotickém prostředí Staré Havany. Nyní však musí čelit obvinění z vraždy... Kanadský detektiv Mike Ellis doufá, že dovolená s manželkou na prosluněných písčitých plážích v Havaně pomůže zažehnat manželskou krizi. Ještě netuší, že už nemá žádnou šanci – zrovna jako znásilněný a poté zavražděný chlapec, kterého ráno objeví rybáři v moři. Malý Kubánec byl naposledy spatřen ve společnosti kanadského páru, jak žebrá o pár pesos. Pro kubánského inspektora Ricarda Ramireze, šéfa havanského útvaru pro závažné trestné činy, je hlavním podezřelým. A podle kubánských zákonů má inspektor pouhé tři dny na to, aby shromáždil veškeré důkazy a viníka usvědčil. A prvním nezvratným důkazem se stává peněženka Mika Ellise, nalezená u mrtvého chlapce. Na pomoc Mikovi přijíždí kanadská právnička Celia Jonesová, která má pouhé dva dny na zpochybnění obžaloby a nalezení alespoň jednoho důkazu, který by svědčil ve prospěch Mika. Vyšetřováním postupně vyplývají na povrch hrůzná odhalení, kdy ani jeden ze zúčastněných není bez viny...