Velký ilustrovaný atlas lidského těla - McMillan, Beverly (Svojtka & Co., 2009)
Nepostradatelný pomocník na cestě k porozumění, jak je lidské tělo uspořádáno a jak pracuje. Kniha začíná pohledem na základní struktury těla (kostra a svaly) včetně kapitol o buňkách a tkáních, DNA a genetice i přehledu infekčních chorob. Další oddíly se věnují vždy jednomu z hlavních orgánových systému těla. V celé knize se objasňuje podstata všech fyziologických procesů - od dýchání, zažívání a rytmické činnosti srdce až po skutečnost, jak nervový a endokrinní systém nepřetržitě tyto procesy uvnitř těla koordinují a ovlivňují. Opomenuta nezůstala ani pojednání o tom, jakou roli v udržení života hrají kůže, svaly a kosti, imunitní i vylučovací systém a v neposlední řade reprodukční orgány.