Smrt Krále Šumavy : do nitra hor po dávných stezkách ke starým příběhům - Sichinger, Martin, 1967- (65. pole, 2011)
Na konci léta odjíždí dvanáctiletý Tomáš se svými rodiči na samotu poblíž Kvildy. Stejně jako jeho otce ho fascinuje pátrání po skutečném osudu Krále Šumavy a cesta ho zavede do bavorského městečka Röhrnbach ke hrobu Kiliána Nowotného. Právě v Bavorsku se Tomáš dozví, jakou chybu udělal Král Šumavy při svém posledním přechodu, proč musel zahynout na plátnech českých kin a jak lehce kolem nás vznikají lži, kterým se nikdo neubrání.