Živí mrtví = The walking dead. - Kirkman, Robert (Baronet, 2014)
V románu Pád Guvernéra, třetím pokračování knižního cyklu ze světa živých mrtvých, se vracíme do městečka Woodbury v georgijském okrese Meriwether. Od propuknutí "nákazy", kdy svět zamořily věčně hladové oživlé mrtvoly, uplynuly dva roky. Příval zombií neustává, krajina pustne, lidé v každodenním zápase o vlastní existenci ztvrdli a okorali a zdroje začínají docházet... Woodbury ale vládne železnou rukou samozvaný vůdce, Philip Blake zvaný Guvernér, a ten si stanovil posvátný úkol, ochránit tuhle malou komunitu a postarat se o své ovečky za všech okolností. Vyžaduje jen jedno: každý musí podřídit své vlastní potřeby potřebám celku - a o těch rozhoduje on sám! Obyvatelé městečka uznávají Guvernérovu svrchovanou autoritu výměnou za relativní bezpečí, které jim zajišťuje, a raději se na nic neptají. Jen ti vnímavější poznávají jeho utajenou pravou tvář, zjišťují, jak nelítostný a krutý umí být. To na vlastní kůži zakusí i tři vetřelci, kteří se zčistajasna objeví před hradbami Woodbury bůhvíodkud a s bůhvíjakým záměrem...