Živí mrtví = The walking dead. - Kirkman, Robert (Baronet, 2014)
"Poklidný" život obyvatel georgijského městečka Woodbury vzal za své. Touha po pomstě a zúčtování žene jeho obyvatele do konfliktu, v němž se projeví pravý charakter lidí. A někteří teprve teď doopravdy poznávají sami sebe. Začíná strhující finále čtyřdílné kroniky přežití lidí v apokalyptickém světě zamořeném chodícími mrtvolami. Karty jsou rozdány, hlavní hráči partie - Philip Blake, Lilly Caulová i skupina "cizinců" vedená Rickem Grimesem - mají své slabiny i přednosti. Jenže v ošemetné konečné partii se nehraje fér a živí mrtví žádná pravidla neuznávají! Závěrečný román ze světa populárního komiksu Roberta Kirkmana svede dohromady dějové linie předchozích tří dílů a odpoví na otázku: Kdo zahyne a kdo přežije ve světě, který se proměnil v peklo?