Brněnská strašidla - Juránek, Roman, 1966- (Vakát, 2008)
Publikace je pojata jako encyklopedická příručka o nadpřirozených bytostech, tajemných jevech a magických místech na území města Brna a jeho okolí. Nejde o další sbírku brněnských pověstí, i když pověsti samozřejmě byly základním zdrojem, z něhož autor čerpal informace při shromažďování materiálů, jemuž se věnoval několik let. Z toho důvodu se v knize pochopitelně neobjevují některé Brňanům důvěrně známé pověsti. Kniha je určena všem věkovým kategoriím. Zatímco děti zde najdou řadu strašidelných příběhů, dospělí čtenáři ocení historické komentáře, zajímavosti z dávného života našich předků a celkovou přehlednost zpracování