Islámskému státu na dostřel : válka v Sýrii očima novinářek Lenky Klicperové a Markéty Kutilové - Klicperová, Lenka, 1976- (Mladá fronta, 2015)
Válka, Islámský stát, únos, mučení, vraždění, oranžový hábit, znásilnění, bombardování, uprchlíci. a strach. To jsou slova, která vytanou na mysli asi každému ve spojení se syrským konfliktem. A napadala i novinářky Lenku Klicperovou a Markétu Kutilovou, když si začaly pohrávat s nápadem odjet do Sýrie s cílem dostat se až do Kobaní.