Nalehko : minimalistický příběh o lásce a putování - Bensen, Clara (Metafora, 2016)
Minimalistický příběh o lásce a putování. Dva lidé, tři týdny, osm zemí a žádná zavazadla.Svérázná americká dvojice vyráží na neuvěřitelnou cestu. Jednadvacet dní, osm zemí, skoro pět tisíc kilometrů. Žádné plány, žádné hotely a žádná zavazadla. A žádné šaty na převlečení. On má jen to, co se mu vejde do kapes, ona si bere kabelku. Ona je Clara, životní krizí trochu pošramocená mladá dáma, on je Jeff, profesor, který si libuje v šílených oděvech a v rámci experimentu se například pokoušel bydlet v kontejneru. Poznali se na internetové seznamce.A pak si šli koupit letenku. Pro začátek do Istanbulu.