Atlas plemen hospodářských zvířat : skot, ovce, kozy, koně, osli, prasata : 250 plemen - Sambraus, Hans Hinrich (Brázda, 2014)
Plemena hospodářských zvířat bezesporu patří ke kulturnímu dědictví. V tomto atlasu je zařazeno asi 60 plemen skotu, 60 plemen ovcí, 24 plemen koz, 80 plemen koní a oslů a 22 plemen prasat, a to jak plemena hospodářsky nejvýznamnější, tak i méně známá (krajová) a plemena chovaná jako genové rezervy u nás, v ostatních evropských státech i ve světě.