Císařova hrobka - Berry, Steve, 1955- (Domino, 2011)
Hrobka prvního čínského císaře, střežená podzemní terakotovou armádou, byla po více než dva tisíce let skryta lidským zrakům. A přestože je v dnešní době považována za jedno z největších archeologických nalezišť světa, čínská vláda do ní stále odpírá plný přístup. Proč? Nalézt odpověď je úkol pro Cottona Malonea, jehož životem otřásl mail s odkazem na neznámou internetovou stránku. Po přihlášení spatří Cassiopeiu Vittovou, ženu, která mu už několikrát zachránila život, kterou mučí záhadný muž a vznáší směrem k Malloneovi stručný požadavek: „Pokud ji chcete udržet při životě, dejte mi ten předmět, který vám svěřila do úschovy.“ Potíž spočívá v tom, že Cassiopeia Maloneovi žádný předmět nepředala a on sám nemá tušení, oč by se mohlo jednat. Je ovšem odhodlán svou přítelkyni zachránit ze spárů nebezpečných šílenců, a tak se vydává na nejnebezpečnější misi svého života, při níž čelí nejen nelítostnému starodávnému bratrstvu, ale také současným mocným v Číně, tedy v zemi, kde má lidský život velmi nízkou cenu...