Královská krev : druhý díl cyklu Mince a dýka - Abraham, Daniel, 1969- (Laser, 2016)
Hvězda Gedera Palliaka je na vzestupu. Je hrdinou Anteje, protektorem korunního prince a miláčkem dvora. Stahují se nad ním však mračna jeho minulosti a s nimi přichází válka, která vše změní. Cithrin bel Sarcour založila vlivnou banku s pomocí ukradeného jmění, padělaných dokladů a tasených mečů. Teď je každý její pohyb sledován, zaznamenáván a kontrolován. Pokud se jí nepodaří upláchnout z pozlacené klece, bude jí život, který si vydobyla, k ničemu; válka jí k tomu možná poskytne vhodnou příležitost. Odpadlý kněz ví, čí ruka to veškeré dění zpovzdálí řídí - dávno pohřbené tajemství dračí říše ohrožuje vše, co dosud lidstvo vybudovalo. Věk smrti a šílenství se blíží a v cestě mu stojí jen hrstka hrdinů odsouzených k nezdaru