Pozdvižení v klášteře - Westlake, Donald E., 1933-2008 (Cosmopolis, 2015)
Třetí ze čtrnácti dílů takzvané dortmunderovské série, pojmenované podle hlavní postavy příběhů - zlodějíčka Johna Dortmundera. Patří k nejznámějším autorovým propojením humoristického a kriminálního žánru. Když John Dortmunder utíká z místa činu, propadne se střechou kláštera. Jeptišky to považují za znamení nebes a ujistí Dortmundera, že ho nevydají, pokud pomůže sestře Mary Laskavé vrátit se do kláštera. Tu drží pod zámkem v mrakodrapu její milionářský otec a pokouší se ji převychovat k "normálnímu" životu. Mary propašuje informace o bezpečnostním systému v mrakodrapu, Dortmunder svolá dohromady svou partu a velký útěk může začít