Temné dějiny bible : hříchy, pokušení, zrada - Kerrigan, Michael, 1959- (Knižní klub, 2016)
Kniha zkoumá původ a význam největších příběhů ze Starého i Nového zákona - od Noemovy archy po Archu úmluvy, od Knihy Genesis po objev svitků od Mrtvého moře, od Mojžíše po Makabejské. Jednání ve jménu Božím způsobilo nesmírné střety, rozbroje a krveprolití nejen mezi křesťany, židy a muslimy, ale také mezi jednotlivými větvemi každého náboženství. Jak je možné, že slovo Boží se vykládá tak rozmanitými způsoby? Příběhy o potopě, Lotově ženě nebo Jákobovi a Ezauovi sice považujeme za výhradně biblické, ale jejich ozvuky můžeme najít i v dalších dávných vyprávěních, legendách a eposech. Takže kolik toho má Bible společného s mytologiemi jiných kultur?