Na pevném základě - Javořická, Vlasta, 1890-1979 (Blok, 2007)
Vypravování o osudech několika lidí z Česko-moravské vysočiny v období první republiky, za protektorátu a v poválečných letech. Dramatický příběh o lásce, lidské závisti, zlobě i odpuštění