Vyhaslý krb - Javořická, Vlasta, 1890-1979 (Blok, 2005)
Neradostný příběh ženy a matky, která mezi válkami vychovala děti, ve válce ztratila syna a ve čtyřicátých a padesátých letech prožívala rozpad idylických rodinných vztahů