Přezrálé moruše - Klimečková, Jana (Retro román, 2015)
Patřili ke "šťastné generaci", na rozdíl od svých rodičů a prarodičů nezažili hrůzy světových válek, ale ani jejich život nebyl jednoduchý. Eva, dcera komunistických rodičů, po setkání s pétépákem Vlastou přehodnocuje své dosavadní názory a postupně přichází o mladické ideály. Retro román plný vrcholů i pádů, štěstí i smutku, drobností všedního dne i převratných změn...