Nepravidelný deník české rentiérky - Dubcová, Naďa, 1946- (Akcent, 2011)
S velkou úlevou jsem odcházela do důchodu, být to o den později, snad bych nepřežila. Aby toho nebylo málo, do domku, který byl koncipován jako jednogenerační a kde dnes žijí rodiny tři, přibyla ke třem vnučkám fenka Ela, asi druhé největší psí plemeno. Nejde ale o typické zápisy „milý deníčku“, ale o zmapování denních událostí, vzpomínek, názorů nebo úvah o nesmrtelnosti chrousta.