Tušení souvislosti - Souček, Ludvík, 1926-1978 (Akcent, 2007)
V neobyčejném vyprávění se dozvíme o záhadách typu „proutek císaře Yü“, dozvíme se také, že „...lidstvu hrozí i z přirozeného průběhu věcí periodická zkáza“. Poznáme i Součkovu oblíbenou teorii o příčinách zániku pravěkých ještěrů či „některých“ mamutů, kteří snad opravdu žili ještě relativně nedávno... Povídá si s námi o Marsu, o černých i červích dírách, rozhodně nechybí ani oblíbené „tajemné“ UFO...