Děti panímámy Zlatuškové - Javořická, Vlasta, 1890-1979 (Vysočina (Akcent), 2007)
Nestává se často, aby si holka z chalupy vzala bohatého sedláka ze statku. V případě Jeny Kubíčkové se tomu tak díky tchyni stane. Co se za tím vším skrývá a kdo s ní půjde životem - Pavel nebo Zbyněk? Román zavádí čtenáře na autorkou milovanou Vysočinu, do blízkého okolí její rodné Studené