Když přišlo jaro - Javořická, Vlasta, 1890-1979 (Vysočina (Rybníček Drahomír), 1998)
Prózy Vlasty Javořické přibližují venkov i malé město, dávné časy i události roku 1968. Děj plný nečekaných zvratů i skvělých popisů přírody zcela zaujme a uchvátí