Jak Bubáček potkal Bubáka - Krolupperová, Daniela, 1969- (První čtení (Albatros), 2016)
Lukáš má báječného kamaráda kapesní strašidýlko jménem Bubáček. A ten má za kamaráda skřítka Myšošlapa. Jednoho dne odjede Lukáš na školní výlet a malí kluci zůstanou doma sami. Těší se, že v společných hrách a zábavách jim čas do Lukáškova návratu rychle uteče. Ale hned další ráno je probudí ostrý přísný hlas. Ve dveřích stojí něco velkého, nehezkého a ukřičeného. Bubák!