Korsak a zlatý meč - Komendová, Jitka, 1976- (Fragment, 2016)
Nad Oscelonií se stahují mračna. Hordy krvežíznivých poloskřetů totiž začaly vylézat ze svých úkrytů ve Smaragdových horách. Nájezdy drancujících příšer jsou stále častější a zastavit je může jen jediná věc. Zlatý meč, který zlomí kouzlo hadího amuletu a děsivou invazi zastaví. Korsak a jeho družina nemá na vybranou. Pokud chce svoji zemi zachránit, musí se vydat na nebezpečnou cestu a meč najít